KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Patronaty

Nasze Liceum od wielu lat współpracuje z różnymi uczelniami. Współpraca polega m.in. na oficjalnych patronatach, którymi objęte są klasy naszej szkoły. Uczniowie klas objętych takimi patronatami są zapraszani na warsztaty, szkolenia, festiwale nauki, czy "drzwi otwarte". Patronatami objęte są klasy:

  • II men (wychowawczyni mgr Renata Radzikowska) i III men (wychowawczyni mgr Ilona Śmigiel) objęte są patronatem przez Szkołę Główną Handlową;
  • II m-f (wychowawczyni mgr Marzena Piotroska-Wąs) oraz III m-ch (wychowawczyni mgr Marzena Żegota-Doryń) objęte są patronatem przez Wojskową Akademię Techniczną;
  • III m-f (wychowawca mgr Krzysztof Ćwiek) objęta jest patronatem przez Wydział Matematyki i Informatyki Uniwersytetu Łódzkiego.