KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nagroda Żeromskiego

W roku szkolnym 1978/1979 z inicjatywy dyrektora Romana Grabowskiego ustanowiono nagrodę im. Stefana Żeromskiego. Przyznaje ją dyrektor na podstawie opinii Rady Pedagogicznej, a wręczana jest w dniu Święta Patrona uczniom wyróżniającym się w nauce i aktywnością w różnych dziedzinach życia szkoły.

Rok szkolny 2015 / 2016

Karolina Mędrzycka (III hum)

  • laureatka 2 miejsca V Ogólnopolskiej Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową, za co w nagrodę otrzymała indeks Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie;
  • stypendystka Stypendium Prezesa Rady Ministrów w roku szkolnym 2014 / 2015 i 2015 / 2016 (średnia ocen na świadectwie ukończenia klasy II – 5.33, 100% frekwencja i wzorowe zachowanie);
  • uczestniczka II etapu IV edycji Ogólnopolskiej Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową;
  • uczestniczka II etapu XLV Olimpiady Literatury i Języka Polskiego;
  • uczestniczka II etapu Drugiego Łódzkiego Konkursu o Podatkach.

Angelika Nowak (III men)

  • laureatka 3 miejsca VI Olimpiady Myśli Jana Pawła II;
  • laureatka 4 miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Czynach i Osobie Karola Wojtyły (Jan Paweł II – Papież Słowianin);
  • finalistka Ogólnopolskiego Konkursu na Najlepsze Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo "PRODUKCIK 2015" organizowanego przez Fundację Młodzieżowej Przedsiębiorczości;
  • 1 miejsce w finale konkursu "Wszystko o euro" organizowanego przez Katedrę Międzynarodowych Stosunków Gospodarczych Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego;
  • 2 miejsce w finale wojewódzkim X edycji ogólnopolskiego konkursu "Najlepsze zajęcia z przedsiębiorczości" organizowanego przez Studenckie Forum Business Center Club;
  • 4 miejsce w zawodach okręgowych Ogólnopolskiego Konkursu Papieskiego organizowanego przez Fundację "Instytut Tertio Millennio";
  • 1 miejsce w Ogólnopolskim Konkursie "Parafia – moja mała Ojczyzna".

Rok szkolny 2014 / 2015

Anna Błaszczyk (III men)

  • finalistka XXIII Olimpiady Teologii Katolickiej;
  • finalistka VIII Ogólnopolskiej Franciszkańskiej Olimpiady Wiedzy o św. Maksymilianie;
  • zdobywczyni z miniprzedsiębiorstwem "New Arts" Grand Prix w Finale Ogólnopolskiego Konkursu na Najlepsze Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo "PRODUKCIK 2014". "New Arts" reprezentowało Polskę w konkursie europejskim w Tallinie.

Krzysztof Kocik (III hum)

  • laureat 3 miejsca XLIV Olimpiady Literatury i Języka Polskiego;
  • laureat konkursu "Ćwierćwiecze Wolności" organizowanego pod patronatem Starosty Powiatu Tomaszowskiego;
  • uczestnik XLI Olimpiady Geograficznej.

Rok szkolny 2013 / 2014

Małgorzata Bednarska (III m-f)

  • laureatka 1 miejsca VI Olimpiady Tematycznej "Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 1877–1922. O niepodległość i granice Rzeczypospolitej";
  • laureatka Grand Prix III Konkursu "Piosenki Stanu Wojennego" organizowanego przez Międzyregionalną Sekcję Oświaty i Wychowania Ziemi Łódzkiej "NSZZ Solidarność";
  • uczestniczka II etapu XXXIX Olimpiady Historycznej;
  • stypendystka Łódzkiego Stowarzyszenia Pomocy Szkole;
  • aktywna uczestniczka życia klasy i szkoły, uświetniająca swoimi występami artystycznymi uroczystości szkolne, miejskie, powiatowe.

Rok szkolny 2012 / 2013

Aleksandra Gruda (III ak)

  • laureatka XLII Olimpiady Literatury i Języka Polskiego;
  • zdobywczyni 3 miejsca w Ogólnopolskim Konkursie Krasomówczym i 1 miejsca w województwie łódzkim w tymże konkursie w roku 2012;
  • finalistka X Wojewódzkiego Konkursu Recytatorskiego Poezji Religijnej "Usłysz Panie, moje słowa" organizowanego przez Centrum Edukacyjne Archidiecezji Warszawskiej i Katolicki Zespół Edukacyjny im. Ks. Piotra Skargi dla uczczenia pontyfikatu Jana Pawła II;
  • dwukrotna stypendystka "Łódzkiego Regionalnego Programu Wspierania Młodzieży Szczególnie Uzdolnionej";
  • stypendystka Łódzkiego Stowarzyszenia Pomocy Szkole.

Rok szkolny 2011 / 2012

Aleksandra Karwasik (III b-ch)

  • 3 miejsce w kraju w finale XIX edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia PCK (2010 / 2011) – jako jedyna reprezentantka województwa łódzkiego;
  • wyróżnienie za przygotowanie i przeprowadzenie najciekawszej akcji prozdrowotnej w finale XIX edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia PCK;
  • udział w zawodach II stopnia XL Olimpiady Biologicznej (etap wojewódzki);
  • 2 miejsce w kraju w Ogólnopolskim Konkursie Ekologicznym EKO-PLANETA (2009 / 2010);
  • udział w zawodach II stopnia XXV Olimpiady Wiedzy Ekologicznej (etap wojewódzki);
  • średnia ocen w roku szkolnym 2010 / 2011 – 5,2 (najwyższa średnia w szkole);
  • stypendystka Stypendium Prezesa Rady Ministrów;
  • stypendystka Łódzkiego Stowarzyszenia Pomocy Szkole.

Rok szkolny 2010 / 2011

Olga Galińska (III m-f)

  • laureatka XXXVI Olimpiady Historycznej;
  • finalistka Olimpiady Tematycznej "Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 972–1514. Od Cedyni do Orszy";
  • stypendystka Stypendium Ministra Edukacji Narodowej;
  • uczestniczka XLI Olimpiady Literatury i Języka Polskiego.

Krzysztof Nielepkowicz (III men)

  • laureat III Olimpiady Tematycznej "Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 972–1514. Od Cedyni do Orszy” (1 miejsce w konkurencji Eksponat Muzealny);
  • finalista XIII Olimpiady Wiedzy o Unii Europejskiej;
  • finalista X Olimpiady o Regionie i Przedsiębiorczości;
  • stypendysta Łódzkiego Stowarzyszenia Pomocy Szkole.

Rok szkolny 2009 / 2010

Agata Błaszczyk (III h-d)

  • laureatka 1 miejsca XXXIX Olimpiady Literatury i Języka Polskiego;
  • 1 miejsce w IV Międzynarodowym Forum Interpretacji Polskiej Literatury Współczesnej;
  • współautorka programu telewizji Teletom "Książka na weekend".

Kacper Trela (III men)

  • laureat 3 miejsca IX Ogólnopolskiej Olimpiady o Regionie i Przedsiębiorczości;
  • finalista XXIV Olimpiady Wiedzy Ekologicznej;
  • laureat III Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Bankach;
  • wyróżnienie w II Ogólnopolskim Festiwalu Przedsiębiorczości "Moja firma to ja";
  • 2 miejsce w finale ogólnopolskiego konkursu debat o gospodarowaniu "AD REM".

Rok szkolny 2008 / 2009

Martyna Zelent (III b-ch)

  • średnia ocen w klasie I i II – 5,07
  • finalistka XXII i XXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej;
  • uzyskała bardzo dobry wynik w Ogólnopolskim Konkursie Ekologicznym "Eko-Planeta";
  • zgłoszenie do udziału w Światowej Konferencji DEZR w Bonn na temat Zrównoważonego Rozwoju "Wkraczając w drugą połowę Dekad" organizowanej przez UNESCO i Niemieckie Federalne Ministerstwo Edukacji i Badań.

Dominik Adamus (III m-f)

  • udział w zawodach II stopnia LVII Olimpiady Fizycznej;
  • tytuł Międzynarodowego Mistrza Rozwiązywania w Międzynarodowym Konkursie Geniusz Logicus (zawody online), polegającym na rozwiązywaniu zadań logicznych i łamigłówek;
  • wyróżnienie w Międzynarodowym Konkursie Matematycznym "Kangur";
  • finalista VII i VIII Olimpiady Wiedzy o Regionie i Przedsiębiorczości;
  • kwalifikacje do drugiej części II etapu III Olimpiady Przedsiębiorczości.

Rok szkolny 2007 / 2008

Jan Dąbrowski (III men)

  • średnia ocen 5,00;
  • laureat XXXII i XXXIII Olimpiady Geograficznej;
  • laureat XV Olimpiady Nautologicznej;
  • laureat V i VI Misyjnej Olimpiady Znajomości Afryki;
  • brązowy medal Środkowoeuropejskiej Olimpiady Geograficznej, która odbyła się we wrześniu 2007 r. w Bratysławie;
  • wielokrotny laureat konkursu wiedzy geograficznej o Polsce "Znaszli swój kraj"
  • wielokrotny laureat wojewódzkiego konkursu turystyczno-krajoznawczego "A to Polska właśnie"
  • zwycięzca Szkolnego Konkursu Geograficznego im. Alicji Kowalczyk;
  • zwycięzca Szkolnego Konkursu o Unii Europejskiej;
  • stypendium Fundacji "Dzieło Nowego Tysiąclecia" za pracę wolontariacką w roku szkolnym 2005 / 2006, 2006 / 2007 i 2007 / 2008;
  • jako jeden z trzech uczniów reprezentował województwo łódzkie podczas uroczystości wręczenia stypendium przez Ministra Edukacji Narodowej w Warszawie.

Waldemar Pasik

  • najwyższa średnia ocen w szkole w roku szkolnym 2006 / 2007 – 5,25;
  • 5 miejsce i tytuł laureata XXXIII Olimpiady Historycznej;
  • zwycięzca w Szkolnym Konkursie Historycznym;
  • zwycięzca w Szkolnym Konkursie Języka Polskiego;
  • 2 miejsce w Szkolnym Konkursie o Unii Europejskiej.
  • otrzymywał Stypendium Naukowe "Agrafka" Akademii Rozwoju Filantropii w Polsce, Fundacji Agory oraz Funduszu Stypendialnego Rodziny Wróblewskich;
  • stypendysta Łódzkiego Stowarzyszenia Pomocy Szkole.

Rok szkolny 2006 / 2007

Piotr Dąbrowski (III men)

  • finalista XXXII Olimpiady Geograficznej;
  • finalista XV Olimpiady Nautologicznej;
  • zwycięzca XVI Ogólnopolskiego Konkursu "Znaszli swój kraj" organizowanego przez Pracownię Dydaktyki Geografii UŁ;
  • 4 miejsce w VII Konkursie "Województwo w sercu Polski" organizowanego przez Katedrę Geografii Miast i Turyzmu Uniwersytetu Łódzkiego;
  • 6 miejsce w V Konkursie "A to Polska właśnie" organizowanego przez Wyższą Szkołę Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi;
  • dwukrotny zwycięzca Szkolnego Konkursu Geograficznego im. Alicji Kowalczyk.

Paweł Tomasik (III m-inf)

  • średnia ocen 5,16;
  • 2 miejsce w III edycji wojewódzkiego konkursu programu "Moja szkoła w Unii Europejskiej";
  • 2 miejsce w kategorii poezja w X ogólnopolskim konkursie "O Literacki Laur Arbuza";
  • udział w zawodach II stopnia części doświadczalnej LV Olimpiady Fizycznej
  • wyróżnienia i nagrody rzeczowe w Międzynarodowym Konkursie Matematycznym "Kangur Europejski 2006";
  • wyróżnienie w Polsko-Ukraińskim Konkursie Fizycznym "Lwiątko 2006"
  • 3 miejsce w kategorii proza w XI ogólnopolskim konkursie "O Literacki Laur Arbuza";
  • 1 miejsce w IV edycji wojewódzkiego konkursu programu "Moja szkoła w Unii Europejskiej";
  • 2 miejsce w I Powiatowym Konkursie Matematycznym organizowanym przez I LO im. J. Dąbrowskiego w Tomaszowie Maz.;
  • 1 miejsce w Szkolnym Konkursie Geograficznym im. Alicji Kowalczyk;
  • stypendysta Prezesa Rady Ministrów.