KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Strój ucznia

Strój uczniowski obowiązujący na zajęciach lekcyjnych:

dziewczęta: granatowa lub czarna spódnica albo spodnie, takiego samego koloru żakiet z tarczą szkolną na lewym rękawie i emblematami na klapach;

chłopcy: granatowe lub czarne spodnie, takiego samego koloru marynarka z tarczą szkolną na lewym rękawie i emblematami na klapach;

lub, jeśli dyrektor szkoły wyda stosowne zarządzenie, w okresie letnim:

dziewczęta: granatowa lub czarna spódnica albo spodnie (nie krótsze niż do kolan), biała, niebieska, granatowa lub czarna bluzka z rękawem, bez dekoltu, o długości nakładającej się na spódnicę;

chłopcy: granatowe lub czarne spodnie (nie krótsze niż do kolan), biała, niebieska, granatowa lub czarna koszula z rękawem.

Podczas uroczystości szkolnych i reprezentowania szkoły na zewnątrz obowiązuje strój galowy:

dziewczęta: granatowa lub czarna spódnica, takiego samego koloru żakiet z tarczą szkolną na lewym rękawie i emblematami na klapach, biała bluzka, bordowy krawat;

chłopcy: granatowe lub czarne spodnie, takiego samego koloru marynarka z tarczą szkolną na lewym rękawie i emblematami na klapach, biała koszula, bordowy krawat.