KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Życie po II Liceum

W naszym cyklu spotkań z absolwentami uczniowie głównie klas menedżerskich mieli dziś możliwość poznania i porozmawiania z absolwentem klasy matematyczno-fizycznej z rocznika 2010, Mateuszem Broniarkiem, wychowankiem pana profesora Krzysztofa Guraka. Mateusz obecnie mieszka w Szwecji dlatego jesteśmy tym bardziej wdzięczni za wygospodarowany dla nas czas.

Zadaniem gości podczas odwiedzin w naszej szkole jest dzielenie się doświadczeniami oraz informacjami na temat tego, czego sami chcieliby dowiedzieć się będąc uczniami liceum, a nade wszystko zainspirowanie swoich młodszych kolegów swoimi sukcesami.

W "Życiu po II LO" Mateusz opowiedział nam o studiach na budownictwie, oraz programie Erasmus w Portugalii, który zmienił jego życie. Mówił o rodzinie, tej w Tomaszowie i swojej własnej, którą założył z Hidają dwa lata temu. Było o emigracji, o podróżach, szansach, które wykorzystał i o planach na bliską i daleką przyszłość.

Nasi uczniowie zostali zachęceni do robienia tego co sami chcą, a nie ich rodzice czy otoczenie, które przygotowuje młodsze pokolenie do życia w przyszłości, której nie znają opierając się na doświadczeniach z przeszłości, której już nie ma. Robiąc to co kochają, robią to lepiej i wtedy mają szansę przyciągać do siebie ludzi i okazje, których się nie spodziewali. Mateusz zachęcał do doceniania uroków Polski, ale także do podróży i poznawania wielkiego świata. Erasmus i podróże autostopem pomogą w pokonaniu barier finansowych każdemu, kto jest gotów wyjść ze swojej strefy komfortu. Słuchacze zachęceni zostali do zadbania o swoje finanse jak najwcześniej, to znaczy już teraz.

W ostatniej części spotkania nasz gość odpowiedział na kilka pytań dotyczących wspomnień z II LO i tego czego się tu nauczył, studiów oraz różnic kulturowych, których doświadczył podróżując, czy mieszkając w Szwecji. Po zakończonej części oficjalnej był też czas na odpowiedzi na pytania w mniejszym gronie.

Mamy nadzieję, że nie było to nasze ostatnie spotkanie z Mateuszem. Zapraszamy do nas jeszcze.