KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wręczenie nagród za sukcesy w Turnieju Debat Historycznych

W Turnieju Debat Historycznych, organizowanym przez Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku, drużyna II Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Tomaszowie Mazowieckim zajęła II miejsce. Ten sukces zawdzięczamy uczniom klasy II humanistycznej (f): Ricie Wiśniewskiej, Miłoszowi Krzysztofikowi i Piotrowi Zwardoniowi. W turnieju uczestniczyli również Dominika Hajkowska (II men), Aleksandra Kocik (II hum) i Wojciech Niewiadomski (III men). Tym razem zabrakło im trochę szczęścia. Turniej odbył się online 28 listopada 2020 roku.

25 stycznia 2021 roku puchar i nagrody wręczył p. dyrektor Arkadiusz Broniarek.

Uczniów przygotowywał p. Maciej Błaszczyk.

Gratulujemy sukcesów naszym uczniom!

Rita Wiśniewska, Miłosz Krzysztofik i Piotr Zwardoń z dyrektorem szkoły Panem Arkadiuszem Broniarkiem i opiekunem Panem Maciejem Błaszczykiem