KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Szlakiem miejsc pamięci narodowej

10 czerwca uczniowie klasy II h (menedżerskiej) wraz z wychowawczynią Panią Katarzyną Kozioł-Machel, Panią Kingą Marcińczak i Panem Dyrektorem Arkadiuszem Broniarkiem, odbyli pieszą wycieczkę ze Spały do Inowłodza. Była to druga i zarazem ostatnia część programu edukacyjnego "Zostań odkrywcą miejsc pamięci narodowej", organizowanego przez oddziałowe Biuro Upamiętniania Walk i Męczeństwa IPN. Młodzież wysłuchała sześciu wykładów w następujących odwiedzanych miejscach: pod Domem Pamięci Walki i Męczeństwa Leśników i Drzewiarzy Polskich, na cmentarzu żydowskim, w Molkowym Parowie, na cmentarzu wojennym z czasów I wojny światowej, na cmentarzu parafialnym oraz obok schronów Piliza Stellung. Wszyscy otrzymali karty, które należało prawidłowo wypełnić podczas prelekcji. Na koniec nastąpiło rozstrzygnięcie i wręczenie nagród. Oto nazwiska trzech zwyciężczyń: Ada Świech, Zofia Gurzęda oraz Izabela Jarzębska.