KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pożegnanie maturzystów

W piątek, 21 maja 2021 r., tegoroczni absolwenci II Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Tomaszowie Mazowieckim odebrali świadectwa ukończenia szkoły.

Swoją obecnością uroczystość zaszczycili: Pan Zbigniew Ziemba – Wicemarszałek Województwa Łódzkiego, Pan Mariusz Węgrzynowski – Starosta Powiatu Tomaszowskiego, Pan Marek Kubiak – członek Zarządu Powiatu, Pani Beata Stańczyk – Naczelnik Wydziału Oświaty i Sportu Starostwa Tomaszowskiego oraz Pan Krzysztof Krajewski – Przewodniczący Rady Rodziców.

W roku szkolnym 2020/2021 szkołę ukończyło 164 uczniów, w tym 25 z wyróżnieniem. Najlepszą średnią ocen uzyskali: Weronika Kowalska – 5,44, Kacper Szczepanowski – 5,28, Marta Pawlak – 5,22, Martyna Kapka – 5,11 oraz Natalia Dzikowska – 5,11.

Zaproszeni goście oraz dyrektor szkoły Pan Arkadiusz Broniarek gratulowali dotychczasowych osiągnięć oraz życzyli sukcesów w dorosłym życiu. Pani naczelnik, Beata Stańczyk gratulując absolwentom ukończenia liceum, przekazała na ręce dyrektora szkoły dyplomy podpisane przez Ministra Edukacji i Nauki za wybitne osiągnięcia naukowe w roku szkolnym 2019/2020, dla ubiegłorocznych absolwentów: Huberta Borzuty i Pawła Śmigla. Następnie wręczyła tegorocznemu maturzyście, Kacprowi Szczepanowskiemu, dyplom potwierdzający otrzymanie stypendium Prezesa Rady Ministrów.

Podczas uroczystości absolwenci z klasy 3 matematyczno-fizycznej przekazali sztandar szkoły swoim młodszym kolegom z klasy 2 e (matematyczno-fizycznej) oraz złożyli ślubowanie kończące ich pobyt w szkole. Uroczystość zakończyła się odśpiewaniem hymnu szkoły.

Teraz pozostało oczekiwanie na wyniki egzaminu maturalnego i wybór kierunku studiów.