KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pola Nadziei

W czwartek 24 października br. w sali Miejskiego Centrum Kultury przy Placu Kościuszki odbyło się uroczyste zakończenie XI edycji Pól Nadziei i inauguracja XII edycji. W uroczystości uczestniczyli koordynatorzy wraz z dyrektorami poszczególnych placówek oraz zaproszeni goście: Przewodniczący Rady Powiatu p. Wacława Bąk, Naczelnik Wydziału Oświaty i Sportu Starostwa Powiatowego p. Beata Stańczyk, Zastępca Prezydenta Miasta Tomaszowa Mazowieckiego p. Izabela Śliwińska, Radna Sejmiku Województwa Łódzkiego p. Ewa Wendrowska, Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy p. Elżbieta Kudlik oraz Dyrektor ds. Medycznych Tomaszowskiego Centrum Zdrowia p. Wiesław Chudzik.

Impreza odbyła się pod okiem mgr Marioli Rychlik oraz ks. mgra Grzegorza Chirka – pomysłodawców akcji na terenie Tomaszowa. Koordynatorzy działający w roku szkolnym 2018 / 2019 otrzymali podziękowania za zaangażowanie w akcję, a dyrektorzy odebrali podziękowania dla przedszkoli i szkół.

Kolejna edycja już trwa. Koordynować ją będzie klasa I m-f (a), która planuje zgłoszenie działań do Olimpiady Zwolnieni z Teorii. Dziękujemy klasie II b-ch za działalność w roku ubiegłym.