KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Obchody 75 rocznicy wyzwolenia obozu Auschwitz

"Jeżeli będziemy obojętni, to nawet się nie obejrzymy, a na nas i na naszych potomków jakieś Auschwitz spadnie z nieba" – przestrzegał Marian Turski podczas ubiegłorocznych obchodów 75 rocznicy wyzwolenia obozu Auschwitz.

O tym, że "Auschwitz nie spadło z nieba", o jedenastym przykazaniu – "Nie bądź obojętny" 3 lutego rozmawiali uczniowie klas 2 hum i 1 hum z pracownikiem Muzeum Polin podczas warsztatów online zorganizowanych w ramach lekcji WOS-u.

Dzięki nim młodzież nie tylko lepiej rozumie procesy historyczne, ale i uwrażliwia się na przejawy wykluczania ze społeczeństwa osób, które w jakiś sposób różnią się od większości.

75 rocznica wyzwolenia obozu Auschwitz

75 rocznica wyzwolenia obozu Auschwitz