KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Minikongres Młodych Matematyków Polskich

Serdecznie zapraszamy naszych uczniów do wzięcia udziału w Kongresie Młodych Matematyków Polskich. W tym roku odbędzie się on tylko zdalnie, pod nazwą Minikongres Młodych Matematyków Polskich, w dniu 24 września 2021 roku w godzinach 9:00-14:00 na platformie Click-Meeting z transmisją na YouTube. Organizatorami są: Wydział Matematyki i Informatyki Uniwersytetu Łódzkiego, Wydział Fizyki Technicznej, Informatyki i Matematyki Stosowanej Politechniki Łódzkiej oraz Instytut Matematyczny Polskiej Akademii Nauk.

Zarejestrowani uczestnicy będą mogli wziąć udział w specjalnie dla nich przygotowanych wykładach. Wysoki poziom merytoryczny zapewnią zaproszeni prelegenci, którymi będą wykładowcy czołowych polskich uczelni. Choć program Minikongresu nie jest jeszcze znany, to już teraz zapraszamy do rejestrowania się na to wydarzenie uczniów szczególnie zainteresowanych matematyką https://8kmmp.math.uni.lodz.pl/.

Odbyło się już siedem edycji Kongresu Młodych Matematyków Polskich. Każdy z nich organizowała inna uczelnia. 8 Kongres został przełożony na 2022 rok, wobec czego teraz zapraszamy uczniów na matematyczny przedsmak właściwego Kongresu, mając nadzieję na stacjonarne spotkania z uczniami w 2022 roku w Łodzi.

Minikongres Młodych Matematyków Polskich