KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Koncert charytatywny dla Kenii

W czwartek 27 lutego 2020 roku uczniowie naszej szkoły wzięli udział w Koncercie Charytatywnym dla Kenii "We are the World” w Miejskim Domu Kultury w Opocznie. Koncert zorganizowali uczniowie Samorządowego Liceum Ogólnokształcącego pod opieką pani Edyty Trębarczyk-Kowalskiej. To właśnie ona zaprosiła nas do udziału w wydarzeniu. Nasza współpraca rozpoczęła się od Koncertu Piosenki Żydowskiej w Opocznie na jesieni 2016 roku i trwa do dziś.

Uczniowie SLO działając w ramach Organizacji Humanitarno-Edukacyjnej Face to Face with the World prowadzą w tym roku szkolnym działania projektowe online ze szkołą w Kenii. Zwieńczeniem projektu był koncert czwartkowy koncert, który wsparliśmy i w którym uczestniczyliśmy.

Do Opoczna pojechał nas cały wesoły autobus pod opieką pani pedagog Anny Wojciechowskiej i sprawcy zamieszania, Renaty Radzikowskiej. Oprócz artystów pojechali z nami uczniowie klasy I biologiczno-chemicznej, którzy tradycyjnie już pokazali klasę! Nasz chór przygotowany przez pana Piotra Wasilewskiego zaśpiewał "Africa" TOTO, Julia Stępień wyśpiewała "Never enough", Wiktoria Jaworska "Szybę", Iza Wawer "SOS", a Paulina Sarnecka "Another Day in Paradise”. Koncert zakończył się wręczeniem certyfikatów i podziękowań. Oficjalnie zostaliśmy "Szkołą Zmieniającą Świat", a dwójka naszych nauczycieli jest od 27 lutego 2020 roku "Nauczycielami zmieniającymi świat".

Było nam niezmiernie przyjemnie spotkać się i posłuchać młodych ludzi śpiewających także w suahili, a tym samym uczestniczyć w działaniach, których celem jest poprawa warunków życia i edukacji dzieci z ubogich kenijskich rodzin.

Organizatorzy rozpoczęli także zbiórkę, której celem jest zakup przez kenijskich nauczycieli podręczników, przyborów szkolnych, mundurków, a nawet drugich śniadań, czyli wszystkiego co zwykły uczeń potrzebuje, aby funkcjonować w szkole. Zapraszamy do podzielenia się z uczniami, którzy chcą chodzić do szkoły.
Nasz dzień zakończył się pysznym akcentem - pączkiem w lokalnej kawiarni zasponsorowanym przez pana Piotra Wasilewskiego. Dziękujemy, poszło w biodra!