KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kolejny sukces Arbuza

Mateusz Grzybowski – uczeń klasy 2 b-ch zakwalifikował się do etapu centralnego 50 Olimpiady Biologicznej. Wykonał pracę badawczą pod tytułem: Zależność tempa metabolizmu drożdży piekarniczych (Saccharomyces cerevisiae) od warunków środowiska.

W ramach kwalifikacji do zawodów okręgowych w dniu 10.10.2020 roku przystąpił do egzaminu pisemnego zawodów I stopnia. Uzyskawszy z niego bardzo wysoki wynik zakwalifikował się do zawodów II stopnia i w ramach tego etapu 27.02.2021 roku rozwiązywał test składający się z 50 pytań. Wykazał się ogromną wiedzą z zakresu biologii i znalazł się wśród 76 osób z 488, które zakwalifikowały się do etapu centralnego.

Serdecznie gratulujemy Mateuszowi i jego nauczycielce biologii Pani Kindze Marcińczak.

Trzymamy kciuki za dalsze sukcesy!

Mateusz Grzybowski z nauczycielką biologii Panią Kingą Marcińczak