KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kolędy w wykonaniu uczniów II LO

Do bożonarodzeniowych życzeń dla całej społeczności Arbuzów dołączamy kolędy w interpretacji naszych uczniów:

  • Małgorzata Ryś (I men) – "Zaśnij dziecino";
  • Monika Rybak (II b-ch) – "W żłobie leży";
  • Maria Kosior (I b-ch) – "Pierwsza gwiazda";
  • Lena Będzińska, Marta Kiedrzyńska, Zuzanna Wieczorek (II med) – "Pastorałka od serca do ucha";
  • Wiktoria Sztandera (I hum) – "Nie było miejsca dla ciebie" oraz "Cicha noc";
  • Wiktoria Jaworska (I b-ch) – "Mizerna cicha";
  • Małgorzata Gosa (I men) – "Kolęda Maryi";
  • Julia Stępień i Monika Rybak (II b-ch) – "Gore gwiazda";
  • Aleksandra Kocik (II hum) – "Gdy się Chrystus rodzi";
  • Amelia Jaworska (I b-ch) – "Do naszych serc, do wszystkich serc uśpionych";
  • Maja Gogol (II med) – "Cicho, cicho pastuszkowie".

Kolędy nasze uczennice wykonują pod batutą nieocenionego nauczyciela muzyki Pana Piotra Wasilewskiego, który również przygotował filmiki.