KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

IX Powiatowy Konkurs Recytatorski w Językach Obcych

Zwycięzcy IX Powiatowego Konkursu Recytatorskiego w Językach Obcych

W kategorii język angielski – SZKOŁA PONADPODSTAWOWA:

I MIEJSCE: Natalia Mikina-Witkowska – II Liceum Ogólnokształcące

II MIEJSCE: Mikołaj Banasik – I Liceum Ogólnokształcące

III MIEJSCE: Aleksander Woicki – I Liceum Ogólnokształcące

 

W kategorii język angielski – SZKOŁA PODSTAWOWA:

I MIEJSCE: Oliwier Kwiatkowski – Szkoła Podstawowa nr 13

II MIEJSCE: Franciszek Czajka – Szkoła Podstawowa nr 8

III MIEJSCE: Dawid Trawiński – Szkoła Podstawowa nr 8

 

W kategorii język rosyjski – SZKOŁA PONADPODSTAWOWA:

I MIEJSCE: Adam Radzyński - II Liceum Ogólnokształcące

 

W kategorii język rosyjski – SZKOŁA PODSTAWOWA:

I MIEJSCE: Stanisław Ordak – Szkoła Podstawowa nr 3

WYRÓŻNIENIE: Małgorzata Szczur – Szkoła Podstawowa nr 3

 

W kategorii język niemiecki – SZKOŁA PONADPODSTAWOWA:

I MIEJSCE: Milena Nowak – I Liceum Ogólnokształcące

II MIEJSCE: Maja Osińska – II Liceum Ogólnokształcące

III MIEJSCE: Aleksandra Grad – II Liceum Ogólnokształcące

WYRÓŻNIENIE: Aleksandra Kocik – II Liceum Ogólnokształcące

 

W kategorii język niemiecki SZKOŁA PODSTAWOWA:

I MIEJSCE: Julia Kucharska – Szkoła Podstawowa nr 8

II MIEJSCE: Michalina Remisz – Szkoła Podstawowa TOMEK

III MIEJSCE: Nikola Grys – Szkoła Podstawowa nr 8

WYRÓŻNIENIA:

Amelia Byczkowska – Szkoła Podstawowa nr 6

Amelia Kozarek – Szkoła Podstawowa nr 9

Nagrodzonym gratulujemy i zapraszamy po odbiór nagród 27 kwietnia na godzinę 12 do II Liceum Ogólnokształcącego w Tomaszowie Mazowieckim.