KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Humaniści w Krakowie

Wycieczka według autorskiego planu wychowawczyni klasy p. Anny Ignasiak wiodła kilkoma ścieżkami: Kraków młodopolski, Kraków historyczny i Kraków na liście Światowego Dziedzictwa UNESCO.

Było bardzo intensywnie, ale znalazły się skarby i dla ducha, i dla ciała! Wielu uczniów nabrało apetytu na studiowanie w królewskim mieście. Budynek rektoratu UJ mijaliśmy kilka razy dziennie, więc z trafieniem tam kłopotu nie będzie.

Znaleźli się też tacy, którzy po raz pierwszy w życiu znaleźli się w tym pełnym narodowych pamiątek mieście i jak zapewniali z pewnością powrócą, bo mimo bogatego trzydniowego programu jest jeszcze duuużo do zobaczenia.

Na szczęście "w Krakowie na Brackiej (NIE) padał deszcz", więc spacer do magicznych miejsc miał swój urok, a krokomierz wskazywał takie wartości, że pani profesor Warczyk obiecała zaliczyć tygodniowy udział w zajęciach w-f!