KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Eliminacje szkolne VII edycji konkursu "Żołnierze Wyklęci Obudźcie Polskę!"

6 lutego odbyły się eliminacje szkolne VII edycji konkursu "Żołnierze Wyklęci Obudźcie Polskę!" Pierwsze miejsce zajął Miłosz Biniek z klasy II med, drugie Tobiasz Tatar z klasy II hum, a trzecie Dominika Iwińska z klasy III hum. Na czwartym ex aequo uplasowali się Marcel Tomalski z I men i Karolina Bucholtz z III men.

Kolejny etap zmagań odbędzie się w Opocznie 5 marca. Będą nas reprezentować: Tobiasz Tatar, Dominika Iwińska i Karolina Bucholtz. W tym samym dniu bowiem Dominika Hajkowska z I men, Miłosz Biniek, Marcel Tomalski i Andrzej Kośka z II mat-fiz będą walczyć w II etapie Ogólnopolskiej Olimpiady Przedmiotowej Losy Żołnierza i Dzieje Oręża Polskiego.

Licealiści biorący udział w konkursie