KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Olimpiady / konkursy

Ważną rolę w działalności dydaktycznej Liceum odgrywają olimpiady przedmiotowe. Jest to jedna z form pracy nauczycieli z uczniem zdolnym i jeden z ważniejszych kierunków pracy. II LO przoduje w tej dziedzinie w województwie łódzkim. Ogólnopolskie olimpiady przedmiotowe odbywają się pod patronatem towarzystw naukowych i szkół wyższych. Każda z olimpiad składa się z trzech etapów. I etap organizowany jest na poziomie szkolnym, etap II ma zasięg regionalny, a etap III – finałowy organizowany jest w mieście organizatora zawodów. Wybrani laureaci biorą udział w olimpiadach międzynarodowych. Laureaci i finaliści są zwolnieni z egzaminu maturalnego z danego przedmiotu. Wiele uczelni wyższych określa w swoich regulaminach preferencje rekrutacyjne dla zwycięzców olimpiad.

Laureaci olimpiad przedmiotowych

Rok szkolny 2015 / 2016

  1. Milena Gontarek (I men) – laureatka 1 miejsca VI Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową – ucz. p. M. Rychlik
  2. Filip Kościsty (I b-ch) – laureat 57 Olimpiady o Polsce i Świecie Współczesnym – ucz. p. K. Kozioł-Machel
  3. Marcelina Jaroma (III b-ch) – laureatka 10 miejsca XX Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu – ucz. p. K. Marcińczak
  4. Angelika Nowak (I b-ch) – finalistka 4 miejsca VI Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową – ucz. p. M. Rychlik
  5. Jakub Smólski (I b-ch) – laureat 4 miejsca IX Olimpiady Tematycznej im. mjra Marka Gajewskiego: "Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 1531–1683. Od Obertyna do Wiednia" – ucz. p. M. Błaszczyka
  6. Filip Kościsty (I b-ch) – laureat 16 miejsca IX Olimpiady Tematycznej im. mjra Marka Gajewskiego: "Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 1531–1683. Od Obertyna do Wiednia" – ucz. p. M. Błaszczyka
  7. Piotr Nakiela (II b-ch) – finalista XXXI Olimpiady Wiedzy Ekologicznej – ucz. p. K. Marcińczak.
  8. Magdalena Lasota (I b-ch) – finalistka XXXI Olimpiady Wiedzy Ekologicznej – ucz. p. K. Marcińczak
  9. Kacper Wardzyński – finalista IX Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH – ucz. p. I. Śmigiel

Rok szkolny 2014 / 2015

  1. Karolina Mędrzycka (III hum) – laureatka 2 miejsca V Ogólnopolskiej Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową – ucz. p. M. Rychlik
  2. Angelika Nowak (III men) – laureatka 3 miejsca VI Olimpiady Myśli Jana Pawła II 2014 – ucz. p. M. Rychlik

Rok szkolny 2013 / 2014

  1. Krzysztof Kocik (II hum) – laureat 3 miejsca XLIV Olimpiady Literatury i Języka Polskiego – ucz. p. A. Ignasiak
  2. Zyta Rutkowska (III hum) – finalistka IV Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową – ucz. p. M. Rychlik
  3. Natalia Hajdera (III h-d) – finalistka XXIV Olimpiady Teologii Katolickiej – ucz. ks. G. Chirka
  4. Angelika Nowak (I m-f) – finalistka XXIV Olimpiady Teologii Katolickiej – ucz. ks. G. Chirka
  5. Anna Putek (III m-f) – laureatka III stopnia VII Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH – Matematyka – ucz. p. K. Guraka
  6. Zbigniew Wojtaszczyk (III b-ch) – finalista II Olimpiady Wiedzy o Bankach – ucz. p. M. Rychlik
  7. Piotr Wolaniuk (III b-ch) – finalista II Olimpiady Wiedzy o Bankach – ucz. p. M. Rychlik
  8. Dawid Radziwoniuk (II m-f) – finalista VIII Ogólnopolskiej Franciszkańskiej Olimpiady Wiedzy o św. Maksymilianie – ucz. ks. G. Chirka
  9. Anna Błaszczyk (II men) – finalistka VIII Ogólnopolskiej Franciszkańskiej Olimpiady Wiedzy o św. Maksymilianie – ucz. ks. G. Chirka
  10. Bartłomiej Tyl (III h-d) – finalista VIII Ogólnopolskiej Franciszkańskiej Olimpiady Wiedzy o św. Maksymilianie – ucz. ks. G. Chirka
  11. Angelika Nowak (I m-f) – laureatka 3 miejsca VI Olimpiady Myśli Jana Pawła II – ucz. ks. G. Chirka
  12. Zuzanna Pełka (III h-d) – finalistka VI Olimpiady Myśli Jana Pawła II – ucz. ks. G. Chirka
  13. II Liceum – 1 miejsce w kategorii "PRZEDSIĘBIORCZA SZKOŁA" II Olimpiady Przedsiębiorczości i Zarządzania – opiekun p. M. Rychlik

Rok szkolny 2012 / 2013

  1. Magdalena Gontarek (III h-d) – finalistka XLIII Olimpiady Literatury i Języka Polskiego – ucz. p. U. Stefaniak
  2. Iwetta Baran – finalistka XI Misyjnej Olimpiady Znajomości Afryki – ucz. ks. G. Chirka
  3. Katarzyna Nielepkowicz (III men) – finalistka XXXIX Olimpiady Geograficznej – ucz. p. I. Śmigiel
  4. Maciej Bartylak (III m-f) – finalista 62 Olimpiady Fizycznej – ucz. p. J. Jaros
  5. Małgorzata Bednarska (II m-f) – laureatka 1 miejsca VI Olimpiady Tematycznej 'Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 1887–1922. O niepodległość i granice RP" – ucz. p. K. Kozioł-Machel
  6. Aleksander Śledziński – finalista VI Olimpiady Tematycznej "Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 1887–1922. O niepodległość i granice RP" – ucz. p. K. Kozioł-Machel
  7. Jacek Korbel (III m-f) – laureat III stopnia VI Ogólnopolskiej Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH – ucz. p. J. Jaros
  8. Rafał Markiewicz (III m-f) – finalista VI Ogólnopolskiej Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH – ucz. p. J. Jaros
  9. Dawid Głąb (III m-f) – finalista VI Ogólnopolskiej Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH – ucz. p. J. Jaros
  10. Anna Putek (II m-f) – finalistka VI Ogólnopolskiej Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH – ucz. p. K. Guraka oraz finalistka V Olimpiady Myśli Jana Pawła II – ucz. ks. G. Chirka
  11. Katarzyna Wróblewska – laureatka 1 miejsca Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową – ucz. p. M. Rychlik
  12. Sylwia Sieroń (II h-d) – laureatka 3 miejsca Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową – ucz. p. U. Stefaniak
  13. Kamil Ryś (III b-ch) – finalista I Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Bankach – ucz. p. M. Rychlik
  14. Olga Kempa – finalistka XXI Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia PCK – ucz. p. K. Ćwieka
  15. Anna Błaszczyk (I men) – finalistka XXIII Olimpiady Teologii Katolickiej – ucz. ks. G. Chirka
  16. Bartłomiej Tyl (II h-d) – laureat VII Olimpiady Franciszkańskiej o św. Maksymilianie Marii Kolbe – ucz. ks. G. Chirka
  17. Martyna Majda (II h-d) – finalistka VII Olimpiady Franciszkańskiej o św. Maksymilianie Marii Kolbe – ucz. ks. G. Chirka
  18. Magdalena Kózka – finalistka V Olimpiady Myśli Jana Pawła II – ucz. ks. G. Chirka

Rok szkolny 2011 / 2012

  1. Aleksandra Gruda (II ak) – laureatka 3 miejsca XLII Olimpiady Literatury i Języka Polskiego – ucz. p. A. Ignasiak
  2. Patrycja Sojka (II h-d) – laureatka XXXVIII Olimpiady Historycznej – ucz. p. K. Kozioł-Machel
  3. Marcin Zając (III m-f) – finalista LXI Olimpiady Fizycznej – ucz. p. J. Jaros
  4. Edyta Kabat (II m-f) – finalistka XXII Olimpiady Teologii Katolickiej – ucz. ks. G. Chirka
  5. Katarzyna Stępień – finalistka XII Olimpiady Wiedzy o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik
  6. Maciej Bartylak (II m-f) – finalista IV Olimpiady Wiedzy o Finansach – Banki w Akcji – ucz. p. M. Rychlik
  7. Adrianna Król (II b-ch) – finalistka XX Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia PCK – ucz. p. K. Ćwieka
  8. Anna Putek (I m-f) – finalistka II Ogólnopolskiej Olimpiady Logiczno-Matematycznej dla szkół ponadgimnazjalnych – ucz. p. K. Guraka

Rok szkolny 2010 / 2011

  1. Krzysztof Nielepkowicz (III men) – laureat XXXVII Olimpiady Geograficznej – ucz. p. Ilony Śmigiel oraz finalista LII Olimpiady Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym – ucz. p. A. Gogól-Siniarskiej i K. Kozioł-Machel
  2. Rafał Bielas (II m-f) – finalista XI Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik
  3. Katarzyna Stępień (II h-d) – wyróżnienie w finale XI Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik
  4. Tomasz Błaszczyk (II men) – laureat II stopnia IV Ogólnopolskiej Olimpiady "O Diamentowy Indeks AGH" – ucz. p. I. Śmigiel
  5. Tomasz Pasik (III men) – finalista IV Ogólnopolskiej Olimpiady "O Diamentowy Indeks AGH" – ucz. p. I. Śmigiel
  6. Aleksandra Karwasik (II b-ch) – finalistka (3 miejsce) XIX Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia Polskiego Czerwonego Krzyża (oraz wyróżnienie za przygotowanie i przeprowadzenie najciekawszej akcji prozdrowotnej) – ucz. p. K. Ćwieka

Rok szkolny 2009 / 2010

  1. Olga Galińska (II m-f) – laureatka XXXVI Olimpiady Historycznej – ucz. p. K. Kozioł-Machel
  2. Krzysztof Nielepkowicz (II men) – laureat III Olimpiady "Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego w latach 972–1514. Od Cedyni do Orszy" (1 miejsce w konkurencji Eksponat Muzealny) – ucz. p. A. Gogól-Siniarskiej i K. Kozioł-Machel, finalista XIII Olimpiady Wiedzy o Unii Europejskiej – ucz. p. Katarzyny Kozioł-Machel oraz finalista X Olimpiady o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik
  3. Hubert Horynek (III h-d) – finalista XXXVI Olimpiady Geograficznej – ucz. p. I. Śmigiel

Rok szkolny 2008 / 2009

  1. Agata Błaszczyk (II h-d) – laureatka 1 miejsca XXXIX Olimpiady Literatury i Języka Polskiego – ucz. p. U. Stefaniak
  2. Łukasz Andrych – finalista VII Misyjnej Olimpiady Znajomości Afryki – ucz. ks. G. Chirka
  3. Kacper Trela (II men) – laureat 3 miejsca IX Ogólnopolskiej Olimpiady o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik oraz finalista XXIV Olimpiady Wiedzy Ekologicznej

Rok szkolny 2007 / 2008

  1. Jan Dąbrowski – laureat 2 miejsca XVII Olimpiady Nautologicznej, finalista XXXIV Olimpiady Geograficznej – ucz. p. I. Śmigiel, laureat 1 miejsca VI Misyjnej Olimpiady Znajomości Afryki – ucz. ks. M. Porczyńskiego oraz brązowy medal na Środkowoeuropejskiej Olimpiadzie Geograficznej – ucz. p. I. Śmigiel
  2. Ewelina Kruz – finalistka VI Misyjnej Olimpiady Znajomości Afryki – ucz. ks. M. Porczyńskiego
  3. Martyna Zelent – finalistka XXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej – ucz. p. I. Albin
  4. Waldemar Pasik – laureat VIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik
  5. Dominik Adamus – finalista VIII Ogólnopolskiej Olimpiady o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik
  6. Paweł Tomasik – wyróżnienie i tytuł laureata XXXVIII Międzynarodowej Olimpiady Fizycznej – ucz. p. J. Jaros i p. G. Zająca

Rok szkolny 2006 / 2007

  1. Waldemar Pasik – laureat XXXIII Olimpiady Historycznej – ucz. p. A. Gogól-Siniarskiej
  2. Paweł Tomasik – laureat LVI Olimpiady Fizycznej – ucz. p. J. Jaros i p. G. Zająca
  3. Jan Dąbrowski – laureat XXXIII Olimpiady Geograficznej – ucz. p. I. Śmigiel oraz laureat V Misyjnej Olimpiady Znajomości Afryki – ucz. p. D. Kamockiej
  4. Piotr Dąbrowski – laureat XXXIII Olimpiady Geograficznej oraz laureat XVI Olimpiady Nautologicznej – ucz. p. I. Śmigiel
  5. Izabela Fangrat – finalistka XXXVIII Olimpiady Języka Rosyjskiego – ucz. p. G. Wałach
  6. Martyna Zelent – finalistka XXII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej – ucz. p. I. Albin
  7. Hubert Walkowicz – wyróżnienie w finale VII Olimpiady Wiedzy o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik
  8. Piotr Miko – wyróżnienie w finale VII Olimpiady Wiedzy o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik

Rok szkolny 2005 / 2006

  1. Jan Dąbrowski – laureat XXXII Olimpiady Geograficznej oraz laureat XV Olimpiady Nautologiczne – ucz. p. I. Śmigiel
  2. Piotr Dąbrowski – finalista XXXII Olimpiady Geograficznej oraz laureat XV Olimpiady Nautologicznej – ucz. p. I. Śmigiel
  3. Aneta Wujcik – finalistka XXXVII Olimpiady Języka Rosyjskiego – ucz. p. G. Wałach
  4. Magdalena Skalska – finalistka XXXVII Olimpiady Języka Rosyjskiego – ucz. p. G. Wałach
  5. Dominik Dobrowolski – finalista XXI Olimpiady Wiedzy Ekologicznej – ucz. p. I. Albin
  6. Łukasz Gaicki – laureat VI Olimpiady Wiedzy o Regionie i Przedsiębiorczości – ucz. p. M. Rychlik